Blogspot Nedir ?

Blogspot insanların fotoğraf, video, ses vs… paylaşabilecekleri, hayatlarını, anılarını yazabilecekleri Google ile ortak olan Blogger’ın ücretsiz olarak uygulandığı blog portalıdır. İstediğimiz bir adrese ücretsiz sahip olabilir ve istediğiniz paylaşımları yapabilirsiniz. İnsanlar bu paylaşımlara yorum yapabilir, paylaşabilir veya blogların da yayımlayabilirler. Bloggerlar arası takipleşme arttıkça blog’unuzun popülerliği de artar.
Blogspot site sahiplerine istediği temayı seçme hakkını sunmuştur. Bazı programlar sayesinde istediğimiz temaları tasarlayabilir ve kullanabiliriz. Tema tasarımında bir bilgimiz yoksa Blogspot’un bize sağladığı standart  temaları kullanabiliriz. Ancak o temaları kod bölümünde değiştirebiliriz.
Blogspot Nasıl Açılır?
Öncelikle bir g-mail hesabı açmanız gerekiyor. Sonrasında www.blogspot.com adresine girerek site sahibi olabilirisiniz. Site adresinizde Türkçe karakter bulundurmamanız gerekiyor. Blog’unuzu açtıktan sonra admin panelinden kişisel tercihinize göre değişiklikler  yapabilir ve paylaşımlarda bulunabilirsiniz.
Blogspot’un Kurucusu ve Tarihi
Yaklaşık 2 milyon kullanıcı olduğu tespit edilen Blogspot Pyra Labs tarafından geliştirilmiş ve Google tarafından satın alınmıştır. Blogspot aracılığı ile lig tv maçlarının yayınlandığı tespit edilerek Blogspot yasaklanmıştı. Ancak 4 gün sonra kanıt yetersizliğinden mahkeme kararı ile  tekrar açıldı.

8 yorum:

  1. Kendi şeçtiği konular hakkında,kendi istediği şekilde yazabilen yani bu işlemler için teknik bir bilgiye sahip olmadan kişilerin günlüğe benzer hazırladığı web sitelerine verilen isimdir.

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Lig tv apk mı arıyorsunuz? Tıklayın: lig tv apk

    YanıtlaSil
  4. işime yarar bilgiler payşaşmişsın işime yaradı

    YanıtlaSil
  5. işime yarar bilgiler payşaşmişsın işime yaradı

    YanıtlaSil
  6. güzel bilgi bende açacağım

    YanıtlaSil
  7. Çok faydalı ve bilgi verici bir yazı olmuş. Birbirinden farklı konuların yer aldığı bloğuma sizleri de beklerim. https://bilgibulutuuu.blogspot.com/

    YanıtlaSil