Fitness Beslenmenin Önemi

Bildiğiniz gibi bodybuilding yada fitnessde en önemli unsur beslenmedir. Beslenme olmadan bir yere varamazsınız Ya da isteğinizden çok uzaklarda kalmış olursunuz.
Temel amacınız Kas geliştirmek ise beslenmenizde protein eksik olmasın. Unutmayın ki kasların yapı taşı proteindi
r.Sadece antrenman yaparak değil düzgün ve yeterli olarak beslendiğinizde de kaslarınızı muhteşem ölçüde geliştiğinigöreceksiniz. Alacağınız protein de % 80 oranında hayvansal protein olmalıdır. Yoksa gelişim daha az olur.

NASIL BESLENMELİYİZ
İlk önce kendinizi kilo boy oranı olarak bi ölçmeniz gerekmektedir. Kilonuzla boyunuzu ölçtü iseniz Zayıflama yada kilo alma diyetlerine başlamalısınız. Kilo almak için En önemli etken aldığınız kalori miktarını arttırmaktır. Eğer zayıflamak istiyorsanız da aldığınız kalori miktarı azalmalıdır. Aksi takdirde daire çizer gibi yerinizde sayarsınız.

Zayıflar nasıl beslenmeli
Temel amaçları fazla kalori almaktır bu kalorinin %15 i proteinden %25 i yağlardan %60 ıda karbonhidrattan gelmelidir. Eğer kas ağırlıklı kilo almak istiyorsanız protein miktarını biraz azaltmalısınız.
Sizin için en ideal beslenme
Sabah öğle akşam yemeklerinde proteini bol olan yemekler yemelisiniz. Ara öğünlerde devamlı enerji sağlayacak kompleks(kaliteli) karbonhidratlı yemekler yemelisiniz. Aksi takdirde zayıflarsınız.
Antrenmandan sonra mutlaka protein ve karbonhidrat almalısınız kaslarınız hızlı olarak onların içindeki proteini emerek onarımı başlatır.

Kilolular nasıl beslenmeli
Kilolu kimseler kalorilerini düşürüp besinlerinde protein ağırlıklı beslenmelidir. Aksi takdirde tekrar yağ depolamaya devam ederler. Kardiyodan önce bir miktar çikolata kan şekerlerini düzenler. Antrenmandan sonra yağı az proteini çok besinler almalıdırlar. Şeker vb. İhtiyaçlarını meyvelerden gidermeliler. En önemlisi 3 beyaz olarak nitelendirilen un tuz şekerden uzak durmalılar.

0 yorum to “Fitness Beslenmenin Önemi ”

Yorum Gönder